İş başvurusu için: basvuru@vitalhospital.com.tr
Vital Hospital

Bahçelievler Mah. Deli Hüseyin Paşa Cad. Şevket Dağ Sok. No:2 Bahçelievler / İstanbul

Özel Vital Hospital Web Sitesine Hoş Geldiniz 7/24 Hizmet Vermekteyiz Detaylı Bilgi İçin

: +90 (212) 557 40 00
Çocuk Ve Ergen Danışmanlığı, Evlilik Terapileri

VİTAL HASTANESİ PSİKOLOJİ BİRİMİ

Günlük yaşam zorlukları, tıbbi hastalıklar, sevilen bir yakının kaybı, psikiyatrik rahatsızlıklar, travma gibi problemlere yardımcı olmak için psikoterapi kullanılır. Kişinin genel hayatını eskisi gibi işlevsel olarak sürdürmesine engel olabilecek herhangi bir durum psikoterapiye başvurmak için geçerli bir nedendir. Bu rahatsızlıklar kişinin düşünme yetisini, duygularını, davranışlarını ve problem çözme yetisini bozabilir. Bireyin okulda veya işteki günlük yaşamını etkileyebilir, ailesiyle, eşiyle, çocuklarıyla veya arkadaşlarıyla olan ilişkilerini ciddi boyutlarda bozabilir. Evlilik sorunları için nasıl bir yardım alınmalı? Eşler arası yaşanan problemler için evlilik terapistinden destek alınabilir. Eş terapisinin sağlıklı bir biçimde sürmesi için her iki eşin de süreç konusunda gönüllü olması önemlidir. Özellikle evliliğin ilk yıllarda, kadın erkek arası farklılıklar, eşlerlin köken ailelerinde yaşadıkları travmalar, aile içi olumsuz iletişim, evliliğe hazır olma durumu vb nedenlerle sorunlar yaşanabilir. Dile gelen sorunlar çoğunlukla buz dağının görünen kısmını temsil eder. Terapist, birtakım sorular vasıtasıyla gerçek sorunun ne olduğunu nerden kaynaklandığını bulmaya ve danışanlara asıl sorunu fark ettirmeye çalışır.

ÇALIŞMA ALANLARIMIZ

• Çocuk Ve Ergen Danışmanlığı

• Gelişim Takibi (0-6 Yaş)

• Psikolojik Testler

• Evlilik Danışmanlığı

Bireysel Sorunlar

1. ÇOCUK VE ERGEN DANIŞMANLIĞI

ocuğun yaşadığı duygusal veya davranışsal problemler aile sistemi içerisinde değerlendirilir. Ebeveyn görüşmeleri, çocukla bireysel görüşme ve testler uygulanarak çocuğun iç dünyası değerlendirilir. Anne babaya çocuğun probleminin çözümü konusunda rehberlik edilir. Aile içi iletişim ve ebeveynlik becerileri geliştirilir.

• Okula Uyum Sorunları

• Yemek Sorunları

• Konuşma Bozuklukları

• Boşanma Ve Çocuk

2. GELİŞİM TAKİBİ (0-6 YAŞ)

• 0-6 yaş dönemi çocuklara genel gelişim testi uygulanır.

• Çocuğun gelişime ihtiyaç duyduğu alanla ilgili aileye bilgi verilir.

• Çocuğun geliştirmesi gereken özellikleri gelişimsel etkinliklerle desteklenir.

• Aileye, çocuğa uygun disiplin yöntemleri hakkında bilgi verilir.

3. EVLİLİK TERAPİLERİ

Çiftlerin yaşadığı sorunlar çeşitli testler ve bireysel görüşmeler ile belirlenir. Sorunların çözümünde yardımcı olacak tekniklerle ilişkinin gelişimi sağlanır.

• Evlilik Öncesi İlişki Danışmanlığı

• İletişim Sorunları • Boşanma

• Öfke Patlamaları/Şiddet

• Uyum Sorunları

• Aldatma-Güvensizlik

• Kıskançlık

4. BİREYSEL SORUNLAR

Terapiye başvuran kişide sorunun ne olduğu, ne kadar sıklıkta yaşadığı, yaşamında yol açtığı etkileri, geçmişinde yaşadığı durumları değerlendirilerek sorunun çözümlenmesi için hedefler belirlenir. İhtiyaç duyduğu konular terapötik görüşmeler ve çeşitli egzersizlerle desteklenir.

• Stresle Başetme Stratejileri Geliştirme

• Travma Sonrası Psikolojik Destek